לחצו כדיי לשמוע את כל התוכן
לחצו כאן להוריד את המדריך
איך לפתח סטרטאפ ב-שישה ימים גם אם אין לכם רעיון?
תכינו צוות של 3-7 אנשים תבחרו מי עומד בראש הצוות, ותצטיידו בלוח מחיק, פתקים צהובים שניתן להצמיד לקיר, מדבקות ואפשר לצאת לדרך מוכנים?
מצרכים לפני שמתחילים:
1. שישה ימים, מתחילים בראשון ומסיימים בשישי
2. צוות שנע בין 3 ל 7 אנשים
3. דפים, לוח מחיק גדול, פתקים שניתן להצמיד לקיר ומדבקות
4. מחשב עם ADOBE XD
-
הכנה מקדימה של התהליך
-
תבחרו מי עומד בראש הצוות, לרוב הוא יהיה המנכ”ל העתידי או מנהל המוצר אם אתם מבצעים את התהליך בתוך ארגון קיים.
-
ליום שישי תארגנו חמישה אנשים שיגיעו לראיונות, וכן, תקבעו איתם מראש יהיה לכם מספיק מה להראות להם בסיום השישה ימים האלו, על השאלה איך לבחור את האנשים האלו נענה בסוף הסרטון.
-
-
שלב 1 יום ראשון חלק ראשון לתהליך למפות את הבעיה –
ביום הזה נעלה בעיות שונות שאנחנו יכולים לבחור, כעבודה מקדימה כל משתתף יגיע עם רשימה של 3 בעיות שהוא חושב ששווה לפתור אותם. לאחר מכן נרשום אותם על הלוח. נשאיר מקום לכתוב לגביי כל בעיה מי אותו משתמש שחווה את הבעיה הנתונה, ונתאר בדיוק בסיפור קצר את הסיטואציה והתחושות שהמשתמש חווה ולמה היא גורמת.
אחרי שעשינו את זה, נפתח דיון פתוח וננסה לחשוב על בעיות נוספות בצורה משותפת, תוך התמקדות באפיון המשתמש עצמו ודרכו מציאת בעיות והזדמנויות, או דרך בעיה או הזדמנות לנסות לאפיין את המשתמש והסיפור
אחרי שהגענו לרשימה של סיפורים נשתמש בשיטת “הלמה” כדיי לנסות להבין יותר לעומק מההסיבה או המקור לבעיה כאשר אנחנו מציירים מהסיפור עץ אירועים שמספרים את הנקודות שיכלו לגרום לסיבה.
בואו ניקח דוגמא: נניח בתור בעל לאשתי המהממת קימת עלי האחריות לדאוג לכך שהמקרר מלא במוצרים חיוניים. הבעיה מתעוררת כאשר נגמר החלב ויש צורך בחלב חדש.
הבעיה גורמת למתח, וצעקות בטלפון למה לא עמדתי באחריות המוטלת עלי וכו’. מכאן ננסה להבין מה יכולה להיות הבעיה:
- נגמר החלב
- יש צורך בחלב חדש
- המתח שאני מרגיש לאור אי עמידה באחריות
אחרי שפירקנו את הבעיות השונות בסיפור הבעיה שלנו, נשמש בשיטת הלמה לנסות לצייר עץ אירועים והסיבות שיכלו לגרום לבעיה:
נעצור שנחשוב שהגענו לבסיס הבעיה בתהליך הבנת סיפור המקרה שלנו, בדוגמה שלנו זה יהיה לפי הניתוח שלי:
- מקור הבעיה היא שיש לנו שינוי צריכה שקשה למשתמש לתכנן מראש, מה שמוביל לתכנון לקוי, ובשל כך קניית כמות חלב שאינה מספקת.
- מקור הבעיה שהמשתמש לא בדק את כמות החלב שיש במקרר ולכן לא ידע שהוא נגמר לכן לא קנה את החלב
- המקור לבעיה היה שהמשתמש למרות שידע שנגמר החלב לא היה מסוגל לקנות חלב וזה בשל המרחק הפיזי שלו מהמוצר
- המקור לבעיה היה שהמשתמש למרות שידע שנגמר החלב לא היה מסוגל לקנות חלב וזה בשל המחסור בזמן
אפשר לראות שבכל אחד מהמקרים הבעיה הפכה להיות אותה בעיה, אבל הפתרונות יהיו שונים בתכלית לכל נקודה בתהליך. איינשטיין בכבודו ועצמו אמר שאם הייתה עומדת בפניו בעיה מורכב הוא היה משקיע קרו ל97% בהגדרת הבעיה ורק לאחר מכן ב3% הנותרים היה פותר אותה.
לכן שווה לשלב ביום הראשון מומחה לנושא כדיי אכן לאשרר שהנקודות, הבעיות והניתוח אכן נכונים, בנוסף שווה לשאול משתמש האם האירועים אכן הם הסיבה לבעיה והאם יש אירועים נוספים ששווה להכניס
-
יום ראשון חלק שני – להפוך בעיה לאתגר
אחרי שמיפינו את כל הכשלים האפשריים שיכולים להוביל לבעיה שאנחנו רוצים להפוך את הכשלים לשאלות מכוונות ואתגרים שיכולות להוביל אותנו להתחיל להציע פתרונות אפשריים תחת כל כשר ננסח פתקית ונמקם תחת כל נושא (בעיה) ברשימה שהכנו ביום הראשון עבור כל סיפור מקרה ונמקם תחתה את הפתקית בתבנית הבאה:
אני כ _____ (לרוב משתמש) רוצה _____ (מה השאיפה או הרצון ) כך ש __________ (תוצאה רצויה) , איך אנחנו בתור (בחברת הסטרטאפ החדשה שלנו) יכולים לדאוג לכך ש ______ כדיי שיענה על הרצון של הלקוח ויביא לתוצאה הרצויה?
בואו נשתמש בדוגמה שלנו מיום ראשון ונייצר לכל כשל \ בעיה שמיפינו מסגרת שאלתית:
- מקור הבעיה היא שיש לנו שינוי צריכה שקשה למשתמש לתכנן מראש, מה שמוביל לתכנון לקוי, ובשל כך קניית כמות חלב שאינה מספקת.
המשתמש כבעל מסור רוצה לדעת לתכנן את הצריכה מראש כך שיוכל לדאוג תהיה אספקת חלב מספקת במקרר, איך אנחנו בתור MILKAP יכולים לדאוג לכך שנוכל לנתר ולצפות את אספקת החלב מראש כדיי שיענה על הרצון של הלקוח ויביא לתוצאה הרצויה?
- מקור הבעיה שהמשתמש לא בדק את כמות החלב שיש במקרר ולכן לא ידע שהוא נגמר לכן לא קנה את החלב
המשתמש כבעל מסור רוצה לדעת מתי החלב נגמר כך שיוכל להיערך לקניית חלב נוסף בזמן. איך אנחנו בתור MILKAP יכולים לדאוג לכך שנוכל לתת למשתמש התראה לפני שהחלב נגמר כדיי שיענה על הרצון של הלקוח ויביא לתוצאה הרצויה?
או
המשתמש כבעל מסור רוצה לדעת מתי החלב נגמר כך שיוכל להיערך לקניית חלב נוסף בזמן. איך אנחנו בתור MILKAP יכולים לדאוג לכך שנוכל לייתר את הצורך בידיעה מתי החלב נגמר כדיי שיענה על הרצון של הלקוח ויביא לתוצאה הרצויה?
- המקור לבעיה היה שהמשתמש למרות שידע שנגמר החלב לא היה מסוגל לקנות חלב וזה בשל המרחק הפיזי שלו מהמוצר
המשתמש כבעל מסור רוצה שקניית החלב תהיה נגישה יותר כך שיוכל לקנות חלב ללא מגבלות מרחק. איך אנחנו בתור MILKAP יכולים לדאוג לכך שנוכל להנגיש למשתמש את החלב כדיי שיענה על הרצון של הלקוח ויביא לתוצאה הרצויה?
- המקור לבעיה היה שהמשתמש למרות שידע שנגמר החלב לא היה מסוגל לקנות חלב וזה בשל המחסור בזמן
המשתמש כבעל מסור רוצה שקניית החלב לא תערוך זמן רב כל-כך כך שיוכל לקנות חלב במהירות ברגע שהוא נגמר. איך אנחנו בתור MILKAP יכולים לדאוג לכך שנוכל לספק תהליך קנייה ואספקה מהירה כדיי שיענה על הרצון של הלקוח ויביא לתוצאה הרצויה?
* הערה הייתי יורד טיפה יותר עמוק לבעיה, למה לוקח הרבה זמן? נסיעה לסופר?
בגלל שהוא מחכה לקנייה שבועית ולא רוצה ללכת יותר מפעם אחת (בעיית תזמון)
אחרי שהגדרנו מסגרות לכל כשל או בעיה בסיפור הבעיה של הלקוח שלנו, נרצה לבחור את האתגר מכל האתגרים שנמצאים על הלוח המטרה היא להפוך בעיה לאתגר שאנחנו, בתור צוות נרצה לחשוב איך אפשר לפתור אותו בצורה המיטבית. כך בסוף היום אנחנו אמורים לקבל על הקיר תרשים זרימה שהעלים בו הם אתגרים שאנחנו בתור צוות יכולים לפתור באופן הבא:
לאחר מכן, כל חבר צוות נכנס לחדר לבד ומכניס לתוך קופסא 2 פתקים, בכל פתק כתוב אתגר אחר שהוא רוצה שהצוות ייקח בו חלק, וכך, נכנס כל נציג לבחור את האתגר. בעוד שכאשר מנהל הצוות נכנס לבחור הוא בוחר במקום שני אתגרים ארבעה אתגרים בשונה משאר חבריי הצוות. בסיום התהליך מנהל הצוות ימקם על האתגרים על הלוח מדבקות שיסמנו את הבחירות של הצוות כך שבסופו של דבר נקבל מפה ויזואלית המציגה איזה אתגר רוצים חברי הצוות לנסות לפתור. כל אלו שלא קיבלו מדבקה יורדו מהלוח. ויבחרו שלושת האתגרים החזקים ביותר, במידה של תיקו יבחר מנהל הצוות את האתגר, נקבל את המצב הבא:
אחרי שהאתגרים נבחרו, נציג אותם למשתתפים ונסיים את היום הראשון לתהליך.
- שלב 2 יום שני מציאת פתרונות אפשריים לאתגר
היום מתחיל בפיצ’ים לפתרונות האפשריים לבעיה, כל אחד יעלה בתורו ויציג פתרון לאחד מהאתגרים במשך 3 דקות כאשר מה שעומד לרשותו זה לוח מחיק בלבד. הסשן הזה ימשך בין שעתיים ל-3 שעל מנהל התהליך, לתת שמות זכירים לרעיונות שהוצגו ולרשום אותם בצד הלוח. אלו עדיין לא הפתרונות הסופיים. לאחר מכן, כל משתתף יקבל 4 דפים. כאשר על כל דף הוא יצטרך לבצע עבודה שונה:
- דף ראשון: לכתוב רשימה של רעיונות לפתרונות אפשריים שנראים הכי מבטיחים מבחינתכם
- דף שני: תרשמו רעיונות REMIX כלומר קחו רעיונות שונים שעלו ותנסו להפוך אותם למוצר או פתרון אחד
- דף 3 יחולק ל8 חלקים קטנים יותר בוא תנסה לקחת את מה שכתבתה בדף מספר 2 ולהפוך כל רעיון ליותר מדויק ע”י סרטוט או תיאור משהו שאמור לקחת לא יותר מדקה לחלק
- סיפור מסגרת שלושה סיפורים קטנים שחייבים לקרות כדיי שהרעיון שלכם שתיארתם בדפים הקודמים יהפוך למציאות ננסה שהסיפורים יגעו כמה שיותר בליבה של המוצר ויכוונו אותנו בהמשך לתכנון נכון של הMVP
כל התהליך צריך לקחת שעתיים לסיום כל ארבעת הדפים
כמה דברים חשובים, בהתחלה בזריקת הרעיונות לא מעניין אותנו אם קיימים מתחרים, או איך נכניס מזה כסף. הכי חשוב זה למצוא מענה שנותן VALU גבוה ככל שניתן לבעיה של המשתמש. וזה מה שצריך להניע את החשיבה שלנו
לדוגמא נסתכל על אחד מהאתגרים שכתבנו קודם לכן :
המשתמש כבעל מסור רוצה לדעת מתי החלב נגמר כך שיוכל להיערך לקניית חלב נוסף בזמן. איך אנחנו בתור MILKAP יכולים לדאוג לכך שנוכל לתת למשתמש התראה לפני שהחלב נגמר כדיי שיענה על הרצון של הלקוח ויביא לתוצאה הרצויה?
-
דף ראשון רשימת רעיונות
-
משטח שמה שאני מניח עליו יודע להגיד מה המשקל בהתאם למוצרים שאנחנו מכירים בשוק נוכל להגיד כמה נשאר ולהתריע באפליקציה בדיוק כמה אנחנו מעריכים שנשאר בבקבוק ולהתריע בזמן למשתמש \ להזמין במקומו את החלב עד הבית
-
שינוי הפקק לפקק חכם שיודע למזוג ולחשב כמה נוזל ירד מהבקבוק
-
מכל חלב ייעודי חכם שיודע לנתר על כמות החלב בבקבוק ועל התוקף שלו
-
-
דף שני חיבור רעיונות
משטח חכם שברגע שאני מניח עליו משהו אני רושם באפליקציה את התוקף, עונה באיזה מוצר מדובר מסל מוצרים, ככה אני יודע גם לנתר אחרי תוקף וגם אחרי כמות ע”י סנסור של משקל שבכל שימוש משתנה ונותן לי תמונת מצב עדכנית כולל התראה לפי הגדרות שהכנסתי מראש.
-
סרטוט או תיאור
המשתמש נכנס, אחרי זה מסך של הוספת מכשיר, חיבור בין המכשיר לפלאפון ע”י וייפי ולאחר מכן הנתונים נשלחים בכל שלב לענן, המשתמש רואה דשבורד המציג תוקף וכמות , כפתור להוספת התראה מותאמת אישית
- סיפורים –
- המשתמש קונה את המכשיר
- מתקין את האפליקציה ומניח את החלב על המכשיר
- עובר את התהליך להגדרת המכשיר
- מתחיל לקבל התראות
- זה דוגמא לסיפור אחד צריך להיות 3 כאלה לרעיונות שונים
לאחר מכן מציגים את התוצרים על הלוח ומבצעים תהליך דומה לבחירת האתגר שהצגנו בסעיף הקודם, כל אחד בוחר מה מעניין אותו לעבוד עליו, כאשר הדבר השונה הפעם שהסימון נעשה לצורך הדיון ולא לצורך הבחירה, במצב הזה מי שבוחר הוא מנהל הקבוצה בלבד. אז למה אנחנו עושים את תהליך הבחירה עם המדבקות והפתקים כדיי שלמנהל תהיה החלטה טובה ומושכלת יותר מתוך מבט של מה מעניין את הצוות. אחרי שנבחרנו רעיונות נדבר על היתרונות והחסרונות שלהם ומתוך כל הפתרונות יבחרו 3 רעיונות ע”י המנהל ובהם נרכז את מאמץ העבודה שלנו – להבין עד כמה טובים, וישימים הפתרונות.
שלב 3 יום שלישי התמקדות בהבנת הפתרונות המוצעים –
נרצה לייצר תמונת מצב של השוק בנוגע לפתרון, לבחון פתרונות מתחרים בתחום,
לנסות לייצר מודל שנרצה לבדוק אותו מבחינת מודל עסקי ונרצה לייצר את הפרסונה של המוצר כלומר מי לדעתנו הוא המשתמש האידאלי עבורו אנחנו בונים את המוצר. יש כלים רבים שאנחנו יכולים להשתמש כדיי לנתח ולקבל מידע לגביי מה קיים היום ומתחרים ובעידן של היום סביר להניח שתמיד קיים משהו קרוב, שנותן מענה לבעיה שתיארתם.
לגביי כל חברה מתחרה תרשמו את הדברים הבאים :
- מה החוזקות שלה?
- מה חסר בה \ מה החולשות שלה
- האם הבסיס ליבת הפתרון של המוצר זהה (אותו מוצר אם זה שני מוצרים שונים שפותרים את אותה בעיה גרעינית נענה לא על שאלה הזו)
- האם יש פיצ’רים שהן חלק מליבת הפתרון שלי שנמצא כבר אצלם
- אם כן? כמה זמן ייקח לי להשיג ולעבור אותם בהערכה גסה
לדוגמא:
MILKAI | MLK | FASTDRINK | |
שימוש במיכל חכם שאליו נכנס המשקה ומעביר מידע בקטריאלי וניתוח מעמיק של החלק | מכשיר שמניחים עליו את הבקבוק ויודע להגיד כמה נשאר | לא משתמשת בחומרה | חוזקות |
מסובך, ומתאים בעיקר למשתמשים מתקדמים | יקר | לא מספיק מדויקת | חולשות |
לא | כן | לא | האם בסיס הפתרון זהה |
כן – אפליקציה וחומרה | כן – אותו מוצר | לא | האם קיימים פיצ’רים זהים בליבת הפתרון |
- אם מצאנו מוצר זהה, זה גם לא סוף העולם! ננסה להבין מה הערך הנוסף שאנחנו יכולים להוסיף לפתרון הקיים ולדבוק בו לקראת השלבים הבאים של פיתוח האב טיפוס. בדוגמא שלנו אנסה להוזיל עלויות ולנסות למצוא פתרון זול יותר – יכול להיות דרך הטכנולוגיה עצמה של המוצר \ מודל עסקי שונה שנניח רק מלווה לצד שלישי את המוצר או אבחר ללכת לסגמנט אחר מבחינת לקוחות רק לקוחות עסקיים ולא ללקוחות פרטיים בשונה מהמתחרים.
מה שמוביל אותי ישירות לדבר הבא יצירת CANVAS שיהווה מודל עסקי ראשוני לעסק שלנו, לכל אלה שלא יודעים מה זה המודל הזה יש אינספור הסברים באינטרנט אבל בסופו למוצר שלכם יהיה שלד עסקי שמושפע באופן ישיר מהמצב בשוק. המודל הזה ישתנה כל הזמן ובשלב זה הוא בעיקר כדיי שתוכלו להציג את זה למשתמשים כשאתם מבצעים את הניתוח והפיתוח שלכם בשיתוף הלקוחות והמשתמשים הפוטנציאלים של המוצר.
לכן, באופן ישיר השלב הבה מבחינתכם יהיה – להבין מיהו אותו לקוח שאתם חושבים שהמוצר להם יעניין אותו. תנסו להיות כמה שיותר ספציפיים כי גם את העזר הזה תשנו לאורך הדרך ותנסו לאשרר אותו ככל שהמוצר או הסטרטאפ שלכם ילך ויגדל כבר מהשלבים הראשונים.
הלקוח \ המשמש הזה יקרא פרסונה והוא יהווה את המשתמש האידאלי מבחינתנו ננסה לאפיין אותו בהתאם לחלק מהקריטריונים הבאים:
- גיל
- דמוגרפיה
- גאוגרפיה
- העדפות
- אינטרסים
- סטטוס וכו’.
אחרי שסיימנו את החלק הזה אמורים להיות לנו 3 פתרונות שבנויים מאתגרים שאנחנו בחרנו עבור הצוות, כאשר כל פתרון מפורט ומציג את הדרישות הבסיסיות והסיפור שהמשתמש צריך לעבור מרגע הבעיה הגדולה (מחסור בחלב) להבנת הבעיה הגרעינית (לא ידעתי מתי החלב נגמר) תוך הסברת התהליך של הפתרון בסיפור קניתי מכשיר במודד את הכמות הגדרתי אותו ואני מקבל התראה בהתאם למה שהגדרתי באפליקציה.
תחת זה אני אראה מוצרים מתחרים, הצעה למודל עסקי באמצעות הCANVAS והמשתמש האידאלי אותו אני צריך לראות במוחי בזמן שאני בא לבנות עבורו את הפתרון, לכן חשוב שאבין אותו ואת הכאב שלו בצורה הכי ברורה שאפשר.
** שימו לב שבשלב מאוחר יותר בתוך הסיפור הזה יכולים להיכנס הרבה פיצ’רים תוספות, ותחכומים אבל כרגע הוא מציג את הבסיס של הבסיס של הפתרון שאנחנו רוצים. אם כבר בשלב זה אתם חושבים שעולה לכם רעיון תומך כביר תרשמו אותו במחסנית נפרדת שנקרה לה BACKLOG שתוכלו לחזור אליה לאחר שתאשרו עם המשתמשים שלכם כל שלב בדרך.
שלב 4 יום רביעי תכנון ההוצאה לפועל –
ביום הרביעי מוצגים לנו שלושה רעיונות מפורטים וצריך להתחיל לבנות עבורם אב טיפוס, משהו שנוכל להציג למשתמשים ולשאול אותם שאלות לגביי המוצר לקבל מושג האם אנחנו בדרך או לא כשנבוא לבדוק מול הקבוצה שהזמנו לראיון.
יכול להיות מספר אופציות לגביי איך אפשר להוציא לפועל את מה נציג לקבוצת המרואיינים שלנו, ויוכל לשמש אותנו בשלב מאוחר יותר לבדוק MARKET FIT כלומר להבין האם הפתרון שלנו עונה באמת על צורך אמיתי של משתמשים, ואם כן מיהם המשתמשים האמיתיים שהמוצר שלנו עונה עליהם. בין היתר נוכל לבנות:
- דף נחיתה עם רישום
- אב טיפוס שמתאר את חווית המשתמש בכלי כמו ADOBE XD
- וידאו
לפני שניגש לעבוד באופן אקטיבי על אחד מהאופציות נרצה לייצר WIREFRAME FLOW למעשה תהליך שמפרט מה המשתמש עובר שלב אחרי שלב בצורה מפורטת עד לפתרון הכשל כשבכל שלב אנחנו מוסיפים שרטוט שמספק תיאור ויזואלי על מה צריך לקרות בכל שלב. השלב הזה נועד כדיי לעזור לנו לוודא שנחשוב על הכול לפני שנבוא להכין את הMVP או האב טיפוס המינימאלי שלנו כדיי שיום חמישי יעבור בקלות ובמהירות.
אם ניקח את הדוגמא שלנו לפתרון בעיית החלב נרצה לראות את הדבר הבא:
ננסה לציין גם מה הכי חשוב בכל מסך כדיי להביא למצב בו נוכל לייצר את הדברים החשובים קודם מבחינת עדיפות.
שלב 5 יום חמישי ההוצאה לפועל –
הגיע הזמן להכין כל מה שצריך ליום האחרון, היום בו נציג את הפתרון למשתמשים שונים, וביניהם המשתמשים הפוטנציאלים שלנו. ביום הזה נרצה לעבוד על 3 דברים עיקריים הMVP כמו ע”פ מה שבנינו ביום קודם לכן, מצגת קצרה ושאלון.
שימו לב שלא מדובר במצגת משקיעים, אלא מצגת שהמטרה שלה להציג את המוצר ואת הסיפור שלו כחלק מוביל להציג את הMVP שהכנתם. אין צורך להוסיף את גודל השוק או דברים כאלה ואחרים. היום חשוב להראות שיש קהל מספיק גדול שדורש את המוצר שלכם ושאתם יודעים לעשות מספיק כסף ממנו שיצדיק את ההשקעה שאתם מבקשים.
בבניית השאלות לשאלון חשוב שתתחילו בשאלות כלליות פתוחות להבין תחילה כמה המרואיין קרוב לפרסונה שבניתם ביום השלישי, גיל, סטטוס וכו’… לאחר מכן תשאלו שאלות כלליות שינסו לאשש את הבעיה, לאחר מכן תנסו להבין מה הפתרונות ואיך המשתמש מתמודד עם הבעיה היום, אחרי זה תשאלו אם היה מוצר שעושה את מה שעשיתם האם המשתמש היה משתמש בו, לאחר מכן תציגו לו את הפתרון שלכם ותתחילו שיחה פתוחה על מה לדעתו החוזקות והחולשות של המוצר בדגש על המוצר עצמו, לאחר מכן תציגו בפניו את המודל העסקי, המחיר שאתם מכוונים אליו כדיי למדוד את התגובות שלו גם כן. כל השאלות האלה זה שאלות שתכינו ביום החמישי. חשוב מאוד להצטייד במצלמה שכן צילום הראיונות יכול להיות קריטי בהבנת הרגשות של המשתמש לגביי הפתרון שלכם דבר שיכול להיות לא פחות חשוב כשאתם מיצרים מוצר לסטרטאפ שלכם.
בסוף היום החמישי, אמור להיות לכם הבנה רחבה על הבעיה, הכשל שגרם לבעיה מי לדעתן מתמודד עם הבעיה ומה הפתרון הנכון לפתור אותה ויש לכם את כל האמצעים להציג את הפתרון ולבדוק את מידת ההתאמה של ההנחות הראשוניות שלכם אל מול משתמשים פוטנציאלים שתראיינו ביום האחרון היום השישי. שימו לב, אם אתם לא יודעים איך לבנות דף נחיתה \ בניית אב טיפוס באמצעות ADOBE XD השימוש בכלים האלה פשוט מאוד. וחיפוש קצר באינטרנט יספק לכם כל מה שצריך כדיי להשתמש ולייצר משהו שהוא מספיק טוב בשביל התהליך.
שלב 6 יום שישי ראיונות ושינויים –
זהו! הנחתם יסודות לסטרטאפ שלכם. תבצעו את הראיונות בזה אחר זה ותעברו יחד על תוצאות הראיונות תכתבו על הלוח נקודות מרכזיות שעלו. תדונו לגביי מידת ההתאמה של הפתרון למשתמש ומה מידת האימוץ של המוצר שלכם לפי הראיונות תנסו לייצר כמה שיותר תובנות לגביי מה נכון ומה לא מתוך נקודת המבט של המשתמש. נניח אם ניקח את הדוגמא שלנו יכול להיות שנקבל נתונים חוזרים כמו
- אין התאמה מובהקת למין בקניית החלב
- המשתמשים השתמשו בחלב בעיקר לשתיית החלב בבוקר (צריך להתריע לפחות בוקר לפני)
- המשתמשים טענו שלא היו קונים את המוצר במיוחד אם היה נדרש להזמין אותו באינטרנט
- אחד מהמשתמשים הציע לבצע שיתוף פעולה עם אחד מחברות החלב
ונחליט מתוך שלושת הרעיונות שהצגנו בפניהם עם איזה רעיון אנחנו בוחרים ללכת כדיי לפתח את הסטרטאפ שלנו. כאשר אנחנו לוקחים את כל התובנות ומסדרים אותם בצורה הבאה:
דרישה כללית |
משימות לביצוע |
בסוף התהליך צריך להיות לנו דרישה כללית ומספר משימות לביצוע. שבמידה ונחליט שיש כאן סטרטאפ מספיק מעניין נכניס לתהליך מתמשך בין 3 חודשים ל6 חודשים שחוזר על תהליכים 1-6 בצורה מהודקת יותר כדיי להביא את המוצר ליעדים שנגדיר במטרה להכניס משקיע או להשיק את המוצר שלנו לראשונה. כאשר בכל שבוע מנהל הצוות יתעדף דרישות ומשימות ויגדיר את כמו הדרישות והמשימות שיש לעבוד עליהם.
בדוגמא שלנו נניח לא היו קונים באינטרנט
- מה הבעיה לקנות באינטרנט? לא יחפשו ויקנו במיוחד, למה? עצלנות, מוצר על הדרך, המשתמש רוצה חיבור בין המוצרים וקנייה פשוטה של המוצר בלי הצורך לחפש אותו כדיי לא לבזבז זמן על המוצר. אנחנו בתור MILKAPP יכולים ליצור שיתוף פעולה עם חברת חלב גדולה כדיי לחבר בין המוצרים?
- בתור MILKAPP אנחנו יכולים להציע קנייה של אותה חברת חלב שתהיה מוכנה לשים מהדורה מיוחדת של מוצר משותף על המדפים
- ביצוע הידוק למשתמש שלנו שיקנה בצורה הזו את המוצר, פוגש אותו בקמעונאות הפצה וכו..
- מתכנן את האריזה איך התהליך צריך להיות – יוצר קשר עם חברות פוטנצאליות
- מנסה לסגור את הנושא – אם לא סגרתי אני לוקח את זה קדימה לשבוע לאחר מכן
- ראיונות – לוקח דרישה חדשה וממשיך לפתח
אפשר להאריך טיפה את התהליך ולתת כמובן יותר זמן לשלבים 4-6 ולשלב הביצוע אבל חשוב לשים נקודות ציון לנסות לעמוד בהם. אבל אם לא עמדתם בהם לא נורא מה שחשוב זה שתראו התקדמות ותבדקו את ההתקדמות אל מול המשתמשים בכל שלב מהדרך.
מקווה שהמדריך הקצר הזה עשה לכם חשק לפתוח את הסטרטאפ שלכם, ואני מקווה שהצגתי בפניכם שמדובר במשהו פשוט, קל שיכול לקרות בין חברים. בין קבוצת מנצחים ואפילו בתוך ארגונים חדשים כחלק מתהליך של חדשנות ארגונית.
לכל שאלה אשמח לעשות בוואטסאפ שלנו, אל תהססו לשלוח!
אוהד